Veckobrev vecka 46-47

Standard

KOM IHÅG!

Vecka 47, Återvinnartävling

Måndag: Dans, Studiestöd, Filip prao vecka 47, 48
Tisdag: Slöjd
Onsdag: Bad i Sigtuna, kom ihåg badkläder och handduk
Torsdag:  
Fredag: Ingen idrott

Vecka 48, Återvinnartävling

Måndag: Dans, Studiestöd
Tisdag: Slöjd
Onsdag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk, Kristina på föreläsning på em.
Torsdag:
Fredag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk

www.2abloggenkristina.wordpress.com
Viktiga datum:

Sjukanmälan; 08-591 267 41

Vecka 46-47

Hej!

Vi har haft en toppenvecka tillsammans! Arbetsron är på väg tillbaka och det känns så bra! Den här veckan var också Barnboksveckan och den startade med ett spännande besök av Astrid Lindgren (ande?). Det var så intressant att få veta om hennes liv och författarskap! Vi har också lärt oss om Lena Hultgren och Siv Widerberg, som också är barnboksförfattare. Lena har bland annat skrivit böcker om Mini och Siv har skrivit flera böcker, vi hörde en som heter Pojken och hunden. Vi avslutade barnboksveckan och vårt arbete med Astrid Lindgren med att titta på filmen Mio min Mio, en bra och lite otäck film.

Vi har skaffat oss personliga konton på mattesajten, www.nomp.se , det finns en länk från vår klassblogg under rubriken Matematik. Ditt barns användarnamn är förnamn.efternamn@edu.sigtuna.se och lösenordet är detsamma som han/hon har för att logga in på skolans dator. Där kan han/hon träna huvudräkning och samla medaljer. Det är en jättebra träning för att öva upp säkerheten till de mattediagnoser vi gör i skolan.

Vi har börjat lära oss vad vokaler och konsonanter är för något och då har vi använt de trä bokstäver en del gjort i träslöjden. Vi har märkt att det går att göra ord med bara vokaler, men inte tvärtom, med bara konsonanter.

Nu har de flesta haft utvecklingssamtal och det är så kul att träffa er! 21 stycken hann jag med den här veckan.

Nästa vecka så börjar vi Jakten på de försvunna kartongerna. Hjälp ditt barn att återvinna tetrapak som mjölk, fil, juice, krossade tomater mm. Fyll sedan i på tävlingsschemat som skickades hem igår. Ni kan sätta upp tävlingsschemat på kylskåpet med magneten som också kom hem. Den är gjord till största delen av återvunna tetrapak. Vi fyller i schemat under vecka 47 och 48 och sedan ska ni skriva under för att jag sedan ska få det.

Veckans nyhetsspanare och veckobrevskrivare är Arvid och Josefin:
Lite nyheter från Lilla aktuellt: ”Skolmaten kan komma från ett annat land. Sylten kan komma från ett annat land och så kan maten komma från ett annat land”. Vi har skapat nomp konton. Vi har träffat Astrid Lindgren i måndags. På idrotten så hade vi styrke träning. På måndagen hade vi dans.

Nästa vecka så kommer Filip och ska praktisera hos oss. Han går i 9:an och gör sin prao här i skolan under två veckor. Det ska bli kul och han är så välkommen!

Nästa vecka ska vi iväg och simma i Sigtunahallen. Kom ihåg badkläder och handduk! Vill ni så skickar ni med en frukt, som kan ätas innan vi åker tillbaka till skolan. Jag påminner också om att det inte är någon idrott på fredag, eftersom Conny är i badhuset då med andra klasser.

Apropå Conny, så har jag en hälsning från honom. Han säger att 2a är helt fantastisk att jobba med, det märks att det är en väl samarbetad grupp som är måna om varandra och vågar bjuda på sig själva. När de kör uppvärmning så får de dansa Gangnam Style (osäker på stavningen) och de är så sköna, så Conny får rysningar. Vilket härligt beröm!!

Njut av helgen och ledigheten!

Kristina

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

2 responses »

  1. Arvid räknar förpackningar varje gång vi återvinner. Funderade på hårdplast , metall och tidningar som också återvinns…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s