Veckobrev 48

Standard

KOM IHÅG!

Vecka 49

Måndag: Dans, Studiestöd
Tisdag: Slöjd Matteläxa in, Kristina sjukskriven
Onsdag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk, Svenska läseboken in, ny läsläxa Kristina sjukskriven
Torsdag: Kristina sjukskriven
Fredag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk Kristina sjukskriven

Vecka 50

Måndag: Dans, Studiestöd,
Tisdag: Slöjd, Matteläxa in
Onsdag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk, , Svenska läseboken in, ny läsläxa. Engelska skrivhäftet med till skolan, nya glosor,.
Torsdag: Lucia, pyssel
Fredag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk

www.2abloggenkristina.wordpress.com
kristina.jonsson@edu.sigtuna.se
Viktiga datum:
Julavslutning; 20/12 , Skoldagen slutar kl 10.00

Sjukanmälan; 08-591 267 41

Vecka 48-49

Hej!

Vi har så kul tillsammans i 2a, så tiden bara rusar iväg! Ljudnivån är behaglig och arbetsglädjen är stor! Vi har nu avslutat arbetet om kroppen och är hyfsade experter på hur den fungerar. Vi har lärt oss om skelett, muskler, huden, hjärnan, immunförsvaret och hjärtat. Det har varit spännande och jätteintressant! Det har också varit jättefnissigt när vi pratat om pruttar, rapar och kärlek.

Vi har också gjort en egen adventskalender. Det blev en superfin gran med egentillverkade kulor. Bakom varje kula, står en fråga, på något som vi lärt under höstterminen. Jag som fröken har kikat lite och jag är imponerad på hur väl barnen kan visa sin kunskap. Vill du se granen och frågorna, se välkommen att logga in på vår klassblogg.

I torsdags hade vi elevens val, tillsammans med 1a. Då stod Värdegrund, Kemi och experiment och Vikt på schemat. Barnen var uppdelade i tre grupper och det verkade som alla tyckte om att testa på de olika stationerna. Jag har lagt in fotografier från två av stationerna (glömde bort att jag hade en kamera första passet).

Idag är Philips sista dag hos oss. Det är en kille vi kommer att sakna! Så fin med barnen! Vi önskar honom all lycka i framtiden!

Nästa vecka är nästan en vanlig arbetsvecka. Jag kommer att vara hemma och sjukskriven tisdag-fredag och Anna-Karin kommer att ha klassen. Hon känner barnen jättebra och är jätteduktig, så det kommer att bli jättebra. Det enda jag inte riktigt har kunnat lösa är eventuella fotografier till själva klassbloggen. Så det kanske ni får klara er utan, tills jag är tillbaka i klassrummet igen.

Gyllene dojan som vi i klassen drog igång förra året, är igen i full gång. Det går riktigt bra för 2a, vilket i och för sig, kanske ska vara en självklarhet. Men hittills har vi fått pris varje vecka och vi hoppas och önskar att det blir vi som får ta emot vandringspriset, för nedervåningen. Så håll tummarna för oss!

Veckans nyhetsspanare som skriver i veckobrevet idag är Emil och Hanna;

Den här veckan var jätte rolig.

Vi har slutat med topp till tå.

Det är mycket roligt att vi har fått lära oss om kroppen senaste klippet handlade om hjärtat ,blodet och kärleken. Det är sista dan för Philip det är tråkigt att han måste lämna skolan . Äntligen har det börja snöa .

Philip har klippt ut våran julgran .

Hanna EmilJJtrevlig helg

Vi har börjat att träna på att maila, de fick skicka ett mail till mig. Självklart så hade vi lite dataproblem just då, men de flesta har gjort det en gång i alla fall. Har ditt barn skrivit ett mail, så är konto aktiverat och det går att komma åt det hemifrån. Här är länken https://mail.sigtuna.se . Ditt barn loggar in med samma användarnamn samt lösenord som de använder för att ”öppna” skolans datorer.

Det är snart dags för julavslutning och därmed dags för ”Julgruppen” att styra upp något. Julgruppen är Josefins, Samrands, Hannas, Denises, Liams, Nellys, Noas, Arvids, och Elinahs föräldrar och Josefins föräldrar är sammankallande. Själva julavslutningen är den 20/12. Vi börjar i klassrummet i vanlig tid, Kl.8.30 är den gemensamma avslutningen i matsalen, där vårt arbetslag kommer att ha ett uppträdande. När det är klart går vi tillbaka till klassrummet och har vår egen avslutning av terminen, precis som i när vi gick i 1:an. Sedan avslutar vi den ca Kl.10.00. Vi har bestämt i F-2A, att vi bjuder på kaffe/the, saft och pepparkaka. Hur vill vi ha det tillsammans? Har ni någon speciell önskan, eller ska vi satsa på en repris från föregående år? Så nitar med er lite mer fikabröd och så fikar vi och myser ihop en stund innan vi säger God Jul? Eller vill julgruppen kanske göra en klassfest för barnen, före jul eller strax efter jul?

Nu har vi äntligen fått lite snö och vi håller tummarna för att den ska stanna! Kolla i ditt barns låda att där finns extrakläder såsom strumpor, byxor, vantar och underkläder. För blir ditt barn blöt, så måste han/hon kunna sätta på sig andra kläder, medans torkskåpet torkar det blöta.

Det ska bli spännande att läsa om Quintus helg hemma hos Arvid, som blir den första som Quintus hälsar på. Arvid mailar mig på söndag och har vi tur, kanske det finns lite bilder också som han har att visa. Allt kommer att finnas i klassbloggen.

På söndag är det första advent och för mig är det en god förevändning att tända lite ljus, dricka lite glögg och äta pepparkaka med nära och kära. Jag önskar er alla en avkopplande helg utan stress.

Ha en underbar helg!

Kristina

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s