Veckobrev vecka 2

Standard

KOM IHÅG!
Vecka 3
Måndag: Dans, Studiestöd, Loggboken tillbaka till skolan!
Tisdag: Slöjd, Matteläxa in,
Onsdag: Svenska läseboken in, ny läsläxa. Engelska skrivhäftet med till skolan, nya glosor, Simma, Kom ihåg badkläder och handduk
OBS! Skridskodiskot inställt!! .
Torsdag:
Fredag: Idrott inställd, Conny och Anna-Maria är i simhallen

Vecka 4
Måndag: Dans, Studiestöd, Loggboken tillbaka till skolan!
Tisdag: Slöjd, Matteläxa in,
Onsdag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk, , Svenska läseboken in, ny läsläxa. Engelska skrivhäftet med till skolan, nya glosor,.
Torsdag:
Fredag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk
http://www.2abloggenkristina.wordpress.com
kristina.jonsson@edu.sigtuna.se
Viktiga datum:
Simdatum; 16/1, 13/2, 20/3, 24/4
Studiedag 28/1
Sjukanmälan; 08-591 267 41

Vecka 2-3
Hej!
Som alltid så är det underbart att träffa alla barn igen! Vi hade en rejält pratig start, men igår kändes det som det landade med rutinerna. Vi har kommit igång bra med arbetet. I svenskan började vi med att skriva ned ett nytt äventyr med Poppi och Max. Den håller nu på att illustreras, för att så småningom publiceras på såväl klassbloggen som Youtube. Den här terminen kommer vi arbeta mycket med skrivprocessen. Vi kommer bland annat att arbeta mycket med berättande texter (till exempel sagor) till att börja med. I Lgr 11,kursplanen för svenska, centralt innehåll, står det
”Berättande texters budskap, uppbyggnad och innehåll. Hur en berättande text kan organiseras med inledning, händelseförlopp och avslutning samt litterära personbeskrivningar.”
Men vi har även ett par bokprojekt på gång, som jag ska berätta mer om framöver. Kul kommer vi att ha, så mycket kan jag säga!
I matematiken har vi arbetat med hälften/dubbelt, som börjar sätta sig hos de flesta, dock inte alla. Men det är aldrig fel att ”smygträna” vid middagsbordet 
Vi har även arbetat med klockan och tid. Flertalet kan heltimmar, några kan halvtimmar och ett fåtal kan läsa av klockan helt. Så detta behövs det tränas på, både i skolan och hemma! Jag har lagt upp länkar till två bra filmer om klockan på klassbloggen. Jag har tyvärr inte kunnat visa dem i klassrummet, för Cleverboarden (tavlan) har strulat. Så i väntan på att tavlan blir uppdaterad, så hoppas jag att ni kan låta ditt barn se filmerna hemma. De är väldigt instruktiva!.
I bloggen finns flera länkar, där ditt barn kan träna på klockan, så som kunskapsstjärnan, elevspel och Nomp (tror jag i alla fall). Så låt oss kämpa tillsammans med denna inlärning!
Nästa vecka, onsdag, ska vi åka till Sigtuna Simhall. Det blir terminens första av totalt fyra tillfällen. Kom ihåg att skicka med badkläder och handduk. Vill ni, så skickar ni med en liten frukt, för man kan bli lite extra sugen, när man jobbat fysiskt. Men det är helt frivilligt och inget man måste göra.
Skridskodiskot den 16/1, ärinställt på grund av vädret.
Elvira, VFU-studenten (lärarkandidaten), har prövat på att ha sin allra första lektion som lärare nu och det gick bra. Hon kommer att vara hos oss till och med torsdag, sen ska tillbaka till universitetet och lära sig lite mer.
Nå, nu räcker det för den här gången. En än gång, så kul att träffa ditt barn igen! Och när ni föräldrar tittar in för en stund (eller längre) så är det alltid så givande och det gör mig så glad!
Ha en underbar helg!
Kristina

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s