Januaribladet från Carola

Standard

Till elever och föräldrar på Sätunaskolan
God fortsättning på 2013. Det har nu gått ett par veckor in på terminen, men jag vill ändå hälsa alla välkomna tillbaka till en ny termin. Det har verkligen börjat bra med att snö, kyla och is. Isen kom tyvärr lite för sent för att bi skulle kunnat genomföra skridskodiscot. Vi har lite koll på vädret och ser om det kommer en ny möjlighet i februari. I så fall kommer det ut en inbjudan till alla föräldrar. Det är kul att se alla elever har så kul på raster och fritids, som är ute så fort de får möjlighet.
Vi hälsar Sefa Mousa välkommen till fritids F-B och Anna-Karin Kull som klasslärare i 1A. Ingen av dom är nya på skolan, men har lite nya uppdrag. Rekrytering pågår till fritidsverksamheten för att täcka de vakanser vi har där nu. Vi har timanställda på fritids i den grad vi för tillfället behöver.
Nu börjar tiden för nationella prov för åk 6. Väldigt viktigt att göra sitt bästa. Alla elever i åk 6 får betyg. Höstterminsbetyg efter ht12 och vid vårterminens slut blir det slutbetyg i åk6.
Det är snart dags för Öppet hus på Sätunaskolan den 30 januari kl. 14-16.30. Då kommer det intresserade blivande föräldrar och barn till förskoleklassen. ALLA andra elever och föräldrar är också hjärtligt välkomna. Det kommer att vara presentationer på flera olika ställen på skolan. Rundvandring och presentation 14.30 och 16.00. Sprid gärna detta vidare till intresserade.
Information om skolvalet till förskoleklass och åk 7 pågår fram till och med 18 februari. Läs även mer på http://www.sigtuna.se/skolval. När vi vet mer så får ni all information, inloggningar, upptagningsområden mm.
Många föräldrar söker ledigt för sina barn under terminens gång. Information om ledighet finns i Välkomstbladet som ni fick i augusti. Vi är strikta med att bevilja ledighet. Blankett finns på http://www.sigtuna.se .
Många har känt och påtalat att det luktar illa i skolan när man kommer på morgonen. Rikshem, som nu äger skolan, undersöker vad som är fel och kommer därefter att åtgärda. Om det är något allvarligt fel så kommer jag att återkomma med information i nästa månadsblad.
Det här är på gång…
Måndagen den 28 januari är det studiedag. Skolan är stängd och fritids öppet.
Onsdag 30 januari 14.00-16.30 är det Öppet hus. Se även hemsidan.
Under de närmsta veckorna är det en Livsstil och hälsadag – tema VINTERSPORT. Vi har olika dagar i arbetslagen. Mer info av klasslärarna.
Nästa Föräldrasamråd är 27/3 kl.18.45-20.00
Sportlov 25/2-1/3

Vänliga hälsningar

Carola Sjödin
rektor
Carola.sjodin@sigtuna.se http://www.sigtuna.se/satunaskolan

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s