Februaribladet från Carola

Standard

Till elever och föräldrar på Sätunaskolan
Det ser ut att bli ett fantastiskt sportlov med alla möjligheter till att sporta. Isen vid skolan är jättefin, snön ligger fortfarande vit vid Kanonkullen. Och jag såg också att kommunen har fått en slalombacke i Sigtuna. Så kul och härligt.
I år är Sigtuna kommun en av de kommuner som ska granskas av Skolverket. Det sker ungefär var 4:e år. Det innebär att de kommer att gå ut en enkät till föräldrar i alla klasser, till pedagogerna samt till elever i åk 5. Mer info kommer ni få av klasslärare och Mattias Ramberg.
Kommunens brukarenkät är också på gång ut under vårterminen. Ni som är berörda av den kommer få information utskickat direkt hem från förvaltningen.
Vi har haft vinteridrottsdagar i alla arbetslag och det har varit fantastiskt lyckade och bra dagar!
Nu är det snart dags för sportlov och påminner om rutinerna. Vi ber er att uppmärksamma följande gällande närvaro på fritids på loven. Det är för att vi ska veta vilka som ska vara här och vilka som är här. Det är fortfarande många som är anmälda och som sen inte kommer.
Om ni har anmält ert barn och ni får ändrade planer meddelar ni detta så fort som det är möjligt till skolan.
Om ditt barn är anmält, men sjuk eller frånvarande SKA ni i så god tid som möjligt eller senast på morgonen meddela fritids detta. Personalen ska annars kontakta alla familjer till de som inte anmält frånvaron.
Vi har haft öppet hus på skolan. Det var en hel del besökare här som såg på verksamheten i förskoleklassen och på fritids samt att det i många klassrum presenterades vad vi gör inom olika områden på skolan. Skolvalet är nu klart och vi vet att det är många sökanden till oss.
De nationella proven för åk 6 har börjat och snart är det dags även för åk 3 att börja med de nationella proven. Vi håller tummarna för att det ska gå bra för alla och att alla gör sitt bästa. På skolan är vi mycket väl förberedda för att göra proven.
Det är dags för året pedagogpris. Alla ni kan ge förslag på vem ni skulle vilja se som Årets pedagog i Sigtuna kommun. Läs mer på http://www.sigtuna.se. Anslag finns också uppsatt i skolan
Det är också dags för mig att operera mitt andra knä. Det blir nästa vecka och jag kommer att vara sjukskriven några månader framåt. Mattias Ramberg är tillförordnad rektor och ni kan vända er till honom eller till Eva-Lena Carlstedt, vår skoladministratör på 591 267 41
Det här är på gång…
Studiedag den 21/3. Skolan stängd och fritids är öppet
Föräldrasamråd 27/3 kl. 18.45-20.00. Kallelse går ut via E-post

Vänliga hälsningar

Carola Sjödin
rektor
Carola.sjodin@sigtuna.se

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

4 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s