Veckobrev vecka 13 och Marsbladet från rektorn

Standard

KOM IHÅG!

Vecka 14
Påsklov
Vecka 15
Måndag: Loggboken tillbaka till skolan. Ingen dans! Studiestöd
Tisdag: Slöjd, Matteläxa in, ny matteläxa
Onsdag: Idrott, kom ihåg ombyte och handduk, , Svenska läseboken in, ny läsläxa.
Torsdag: Elevens val
Fredag: Idrott, Kom ihåg ombyte och handduk. Kristina på kurs
http://www.2abloggenkristina.wordpress.com
kristina.jonsson@edu.sigtuna.se
Viktiga datum:
Simdatum;24/4
Sista dagen att besvara skolinspektionens enkät 5/4
Sjukanmälan; 08-591 267 41
____________________________________________________________________________________________________________________________
Vecka 13-15
Hej!
Vi har haft en underbar arbetsvecka tillsammans! Vi har hunnit med mycket, samtidigt som vi har så trevligt ihop! Vi har startat Quintus Dektektivklubb och vi försöker nu lösa ett brott, vem som har kidnappat Piffy, en prisbelönt dvärgpudel. Det är väldigt spännande och vi har flera misstänkta.
Vi har även hunnit att påskpyssla lite grann. Vi har även lärt oss om lite om påskens bakgrund, både den kristna med Jesus korsfästelse samt om olika påsktraditioner.
Veckans nyhetsspanare är Calvin och Afrah och här är deras del av veckobrevet
Hej den här veckan har hela klassen gjort klass sagan heter Poppi och Max möter Andre som är förtrollad. Vi har gjort en deckarhandbok som heter Quintus detektivklubb. På dansen lekte vi lekar. Kristina tänker att vi i 1a och 2a ska ha en kapphalls fest. Den här veckan har inte grupp två har inte haft slöjd. Från Afrah CALVIN

Nästa vecka är det påsklov, vilket innebär att alla barn är lediga från skolan. Fritids är öppet för de som anmält behov.
Veckan därpå, är det en vanlig arbetsvecka. På måndagen är det inte någon dans, utan vanlig lektion
Till påsklovet följer Quintus med Calvin hem. Jag vill att Calvin mailar mig på söndag eftermiddag och berättar om helgen, vad ni har gjort. Tar ni fotografier, så bifoga dem separat, eller lägg in dem på en USB-sticka, så ordnar jag det på måndag.
Nu önskar jag er alla ett härligt påsklov.
Kristina
____________________________________________________________________________________________________________________________
Mars 2013

Till elever och föräldrar på Sätunaskolan
Tänk vad tiden går snabbt! Det var inte många veckor sedan det var sportlov för alla elever och nu är vi redan inne i påskveckan. Våren är på intågande och det märks på olika sätt och solen börjar sakta värma när den tittar fram. Inför påsklovet uppskattar vi om ni tar hem vinterkläder, hjälmar, skridskor etc.
Vi har precis så som förra året så här dags påbörjat processen inför nästa läsårs organisation. Jag eller Carola presenterar organisationen närmare i kommande månadsblad.
Under de här veckorna mellan sport- och påsklovet har eleverna haft simundervisning i Sigtuna och vi har ett sista tillfälle kvar under våren. Alla elever i åk 1-2 har deltagit och tittat på teatern ”I Hellsingstad” – ett samarbete med Kulturskolan. På fritidshemmet har det varit fokus på lekdagar. Lekdagarna innebär att alla leker tillsammans. Barnen har uppskattat dessa lekdagar och det är en verksamhet som kommer att fortsätta!
Arbetet i nationella proven har kommit igång, både i år 3 och år 6. Nytt för det här läsåret är att eleverna i år 6 genomför ett nationellt prov i ett SO eller NO-ämne. Vill du läsa mer om nationella proven och bedömning kan du gå in på http://www.skolverket.se/prov-och-bedomning/nationella-prov. Ledighet under perioden för nationella proven i åk 3 och åk 6 beviljas inte.
Sommarplaneringen är i full gång. Vilka Rävstaveckor det blir är ännu inte klart. Här på skolan kommer köket att byggas om till ett tillagningskök och det påverkar verksamheten. Förskoleklasseleverna kommer att vara kvar här och på Norrbackaskolan. För äldre elever kombineras Rävstaverksamheten med vistelse på Norrbackaskolan. Så fort vi har mer information meddelar vi er. Nu närmast kommer en lapp ut om behov av omsorg under sommaren. Svarstiden är 10 dagar och jag är mycket tacksam om ni fyller i lappen så noggrant som möjligt eftersom vi planerar personalens semestrar, personalschema och även matbeställningar efter er information.
Nu närmast är det dags för påsklov!

Det här är på gång…
Påsklov vecka 14 – aktivitetsvecka på fritidshemmet
3 maj – Eleverna lediga, kompetensutvecklingsdag för lärarpersonalen, fritidshemmet är öppet.
9-10 maj – (Kr. himmelsfärd), lovdag fredag 10 maj
6 juni – Eleverna lediga, Sveriges Nationaldag
Skolavslutning torsdag 13 juni på skolgården

Vänliga hälsningar och GLAD PÅSK

Mattias Ramberg
tf.rektor
Mattias .ramberg@sigtuna.se
http://www.sigtuna.se/satunaskolan

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s