Aprilbladet

Standard

Till elever och föräldrar på Sätunaskolan

Våren är här, solen skiner och värmen sprider sig. Våren verkar äntligen ha kommit, så det är lite försenat med sopningen av skolgården. Härligt att se all lek ute på skolgården.
Så bra det är att Kommunals strejk inte blev av. Igår kväll kom parterna överens och det känns ju väldigt bra. Det var nog många matsäckar packade ändå till idag. Eleverna brukar verkligen gilla att ha egen matsäck med sig. Så här på våren lockar det till utelek och en massa aktiviteter. Det är så härligt att se när alla leker och njuter av att vara ute.

Organisationen nästa läsår är nu i stort sett klar. Arbetslagen blir lika som nu, F-2A, F-2B, 3-4 och 5-6 samt Fritids. Till hösten ökar elevantalet till drygt 330 elever. Det är väldigt många som vill börja på Sätunaskolan, särskilt till blivande förskoleklass. Tjänstefördelningen är också i stort sett klar och vi har påbörjat rekryteringen till hösten. Se den preliminära listan nedan. De som som nu är timanställda eller har tidsbegränsade tjänster finns inte med, utan förnyade kontrakt kommer att göras efter hand. Likaså gäller stödet i de grupper vi har Kometens elever inkluderade, vilket inte är helt klart ännu. Det kan dock ske förändringar/rekryteringar, mest utifrån att det finns en skollag, läroplan och skolutvecklingsprogrammet i Sigtuna kommun. Kontakta Carola via E-post om ni vill ha mer info eller har frågor inför nästa läsår.

Planerna inför sommarens fritidsverksamhet är snart helt klart. Som ni alla vet så kommer Sätunaskolan att stängas för ombyggnation av köket. Inför sommarens fritidsverksamhet har ni fått information om det tidigare om vad som gäller både Rävstaverksamheten och vårt samarbete med Norrbackaskolan och Tingvalla. Troligtvis kommer eleverna under V32-33 äta mat i respektive flyglar. Det nya köket ska vara klart till skolstart och vi hoppas på att byggplanerna håller.
Nu när det börjar varmt och skönt så ”drar” det också till sig besökare på skolan på kvällstid. Det ser ut att vara en del “aktiviteter”, som inte gynnar skolan, på kvällar och helger. Vi försöker att själva städa upp det vi ser och anmäler till kommunen om det är större saker. Ser ni något så prata gärna direkt med Björne eller lämna meddelande till någon på skolan. Om ni ser något som inte hör hemma på skolgården så finns det Trygghetsväktare i kommunen. Dit ringer ni om ni ser något som verkar vara mindre bra. Vi är rädda om skolan och skolgården och vill att det ska vara fint. Telnr. 076-1060307 och dit ringer man mellan 18.00-04.00.

Likabehandlingsplanen läsåret 12/13 kommer i slutet av terminen att utvärderas och en plan för 13/14 kommer att utarbetas. Denna kommer att presenteras när skolan startar i höst.

Kom ihåg att det är studiedag den 3 maj. Fritids är öppet.
Kom ihåg att skolan och fritids är stängt fredagen den 14 juni pga personaldag

Det här är på gång…
22/4-22/5 Cykla- och gå projektet. Info har gått ut till alla klasser. Passa på att få lite daglig motion och spara på miljön.
13/5 Föräldrasamråd 18.45-20.00
Stilbytardagar blir 23-24/5
Skolavslutning 13 juni kl. 13.00. Skoldagen börjar 8.10 OBS! Alla elever äter lunch i skolan
Skolstarten i höst är den 19 augusti

Arbetslag F-2A
Verksamhetsledare: Jeanette Lindberg
Fritids

FA Yvonne Svalvik, Helena Gustafsson, Therese Hedberg Yvonne Svalvik, Helena Gustavsson,
1A Erika Levin, Andreas Lindström Veronica Nykvist, Hanna Malkamäki
2A Anna-Karin Kull, Josefin Klintfelt Mathias Eriksson, Andreas Lindström, Sefa Mousa
Arbetslag F-2B Verksamhetsledare: Anci Häggström
FB Anci Häggström, Inger Eriksson, Stina Lyngbrant, Jeanette Rigvald Anci Häggström, Inger Eriksson, Jeanette Rigvald, Anders Åberg, Stina Lyngbrant
1B Josephine Edlund, Anders Åberg Azemina Setka, Fredrik Johansson
2B Pia Wijnvoord, Ev.Barbro Karlberg, Robin Callert, vakant
Arbetslag 3-4 Verksamhetsledare: Mattias Ramberg
3A Kristina Jonsson
Ann Karyd, Lena Thelenius
3B Cecila Meijer, … Agneta Ekström, Jessica Wahlund, Rasmus Rindstål, ev. vakant
4A Vakant, …
4B Jenny Ekström, …
Arbetslag 5-6 Verksamhetsledare: Mattias Ramberg

5A Hanna Schlaug
5B Vakant,
6AB Cecilia Lavenius, vakant
Specialkompetens
Spec.lärare F-2A,3A Jeanette Lindberg
Spec.lärare F-2B,3B Helene Sjöström
Spec.lärare 3-6 SVAS,resurs Ingrid Axelson, Eva-Lena Lundgren, Pia Asterhed,
Ev.Spec.pedagogKometen Maria Asén
Slöjd Hans Dagberg, Andreas Lindström, Singer Jansson
Idrott Conny Rydkvist
Musik Daniel Hägg, Josefin Klintfelt

I åk 3-6 är det ordinarie klasslärare samt stöd för inkluderade elever i Kometen och eventuellt ytterligare någon mentor kopplad till klassen som ska kompletteras. Åk 3 kommer att kompletteras med fritidspersonal som är kopplad till klasserna. Detta är inte klart ännu och så fort vi vet så meddelas detta via månadsbladet.

Tjänstefördelningen ovan är inte helt komplett, exempelvis är timanställda inte med (vakant).

Lärare med specialkompetens ingår också i något av arbetslagen, även om inte namnen anges ovan.

Det kan fortfarande ske förändringar i det som angivits ovan ända fram till skolstarten beroende på rekrytering till vakanta tjänster och den behörighet som krävs.

Vänliga hälsningar
Carola Sjödin och Mattias Ramberg
Rektor tf. Rektor
Carola.sjodin@sigtuna.se http://www.sigtuna.se/satunaskolan

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s