Månadsbrev från Carola

Standard

Till elever och föräldrar på Sätunaskolan
Sommarlov stundar med sol, bad och vila, roligt tillsammans med kompisar och… och en riktigt skön och bra sommar väntar.

Nu är vi mitt i att avsluta arbetet och det händer olika saker hela tiden. Våra stilbytardagar har bjudit på allt från prinsessor, troll, sportkillar, punkare och allt man kan tänka sig. Familjekvällar med utställning, lekar, museibesök, glass och avslutningsmiddag med åk 6, idrottsdagar och lägerskola, utflykter med picnic, brännboll och mycket mycket mer hör de sista dagarna på läsåret till. Minnen att ta med sig hela livet.

Vi har haft studiebesök av Ibrahim Baylan, Socialdemokraternas talesman i skolfrågor. Det var mycket intressant och det han mest lyfte hos oss var vårt sätt att jobba med inkludering , IKT i undervisningen, elevledda utvecklingssamtal och så tyckte han att det var en mycket fin och bra skola. Det glädjer oss alla väldigt mycket!
Tillsättningen av alla tjänster i skolan är nu klara. Vilka som kommer att bli lärare i din klass får du veta av de lärare du nu har.

KOM IHÅG att vi lämna tillbaka utlånade biblioteksböcker och låna NYA
härliga, spännande, roliga böcker att njuta av och läsa på sommarlovet. Det är ju när vi är lediga som vi har riktigt gott med tid att läsa och uppleva allt som finns i böckernas värld.

Gemensam Skolavslutningen är på skolgården onsdagen den 13 juni Kl. 13.00. Några har avslutning i klassrummen före. Det är ”vanlig” dag i skolan och avslutar med skolavslutningen. Varmt välkomna att göra avslutningen lite extra trevlig. Skulle det regna är vi i matsalen.
Det samlas väldigt mycket kvarglömda kläder på skolan. Fram till skolavslutningen finns de i backar på lite olika ställen på skolan och under skolavslutningsdagen finns allt kvarglömt i ateljén. Hämta det som är ditt – vecka 26 lämnas det till någon välgörenhetsorganisation.

Köket i skolan byggs i sommar om till ett tillagningskök. Det innebär att från måndag 10/6 kommer mat att serveras i matsalen i kantiner. Ombyggnaden ska vara klar till skolan börjar igen vecka 34. Skolan är helt stängd vecka 27-30. Då är vi på Norrbackaskolan och också tillsammans med Tingvallaskolans fritids. Rävstaverksamheten är under vecka 26-29. Utförlig info om Sommarfritids har lämnats ut via tidigare.

Nu har ytterligare ett läsår snart gått och alla har utvecklats vidare. Infomentor har blivit för alla, BFL (Bedömning för lärande) finns med som en del i Sigtunaboxen, Elevledda utvecklingssamtal, Nomineringar till Webstjärnan, Skolutvecklingsprogrammet har startat, Gyllene Dojan fortsätter att glänsa, många studiebesök på skolan och mycket mycket mer har kommit i fokus i år.

Jag är mycket stolt över Sätunaskolan och det arbete vi gör. Vi har fantastiska elever och personal på skolan, engagerade föräldrar och en daglig verksamhet av hög kvalitet i skolan och på fritids.

Läs om nästa läsår på baksidan av det här bladet

Ett STORT TACK till er alla och en riktigt skön sommar och ett härligt sommarlov önskar

Carola Sjödin
Rector, Carola.sjodin@sigtuna.se och http://www.sigtuna.se/satunaskolan
Nästa läsår

Skolan börjar igen måndagen den 19 augusti. Alla elever samlas på skolgården kl. 10.00 för en gemensam samling. Därefter fortsätter eleverna till sina respektive klassrum. Skolan pågår till 13.30 för år 1-2 och till 14.00 för år 3-6 den här dagen.

Första dagen får alla elever ett välkomstblad med mer info om skolan och om året. Observera att ni inte kommer att bevilja ledighet under perioden för nationella prov.
Läs gärna också på kommunens hemsida. Länk till skolan hittar du på http://www.sigtuna.se

Läsårsdata 2013-2014
Elevernas läsår
HT 2013
VT 2014 Måndag 19 augusti – Fredag 20 december
Måndag 7 januari – Onsdag 11 juni 90 dagar
112 dagar
Lovdagar 202 dagar
Tisdag 24 september
Måndag 28 oktober – Fredag 1 november
Måndag 27 januari
Måndag 24 februari – Fredag 28 februari
Fredag 21 mars
Måndag 14 april – Måndag 21 april
Torsdag 1 maj –Fredag 2 maj
Torsdag 29 maj – Fredag 30 maj
Fredag 6 juni 1 dgr
5 dgr
1 dgr
5 dgr
1 dgr
6 dag
2 dgr
2 dgr
1 dgr Lovdag
Höstlov
Lovdag
Sportlov
Lovdag
Påsklov
Lovdagar
Lovdagar
Lovdag
Totalt -24 dagar 178 dagar

Övriga datum
12/8 OBS! Fritids stängt. Gemensam dag för skola och fritidspersonal.
11/9 Föräldrasamråd OBS! onsdag 18.45-20.00

… fler datum och info kommer på Välkomstbladet i augusti

Annonser

About Kristina Jonsson

Jag heter Kristina Jonsson och arbetar i Sätunaskolan som ligger i Sigtuna kommun. Tillsammans med mina elever kommer vi att driva den här bloggen. Jag är mycket intresserad av skolutveckling och IKT-frågor, som för mig går hand i hand. Det jag brinner lite extra för i skolväg är Elevledda Utvecklingssamtal, Det flippade klassrummet och bloggandet med eleverna.

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s